Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/grandcan/public_html/hyrbilar.net/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/grandcan/public_html/hyrbilar.net/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Jämför hyrbilar i hela världen och hitta billiga hyrbilar

Jämför Hyrbilar

Det kan finnas ganska mycket pengar att spara på att jämföra hyrbilar mellan biluthyrningsfirmorna, men samtidigt gäller det att inte stirra sig helt blind på listpriserna. Det finns några andra saker som är viktiga att ta med i jämförelserna. Det handlar till exempel om eventuella dolda avgifter, kreditkortskostnader och fri körsträcka. Sedan ska man självklart också kika lite närmare på själva hyrbilen. Om det billigaste alternativet är en hyrbil som inte passar för de behov man har, får man givetvis börja titta på alternativ.

Vad kostar hyrbilen egentligen?

När du jämför hyrbilar mellan biluthyrningsfirmorna ska du vara noga med att ställa frågan vad hyrbilen egentligen kostar. Om du går in på en biluthyrningsfirmas webbplats och kikar närmare på priserna ska du vara medveten om att det bara handlar om riktpriser. Vad du faktiskt får betala när du lämnar tillbaka bilen efter din hyrestid behöver inte överensstämma exakt med riktpriset.

Undersök först vilka eventuella avgifter som kan tillkomma. Det kan till exempel handla om avgifter för framkörning och avgifter för envägshyra. Sedan ska du kika noga efter om biluthyrningsfirman tar ut extra kostnader för vissa betalningsmetoder samt hur stort reservationsbeloppet är. Reservationsbeloppet är till för att biluthyrningsfirman ska vara säker på att få betalt för uthyrningen efter hyrestiden och kan vara mer eller mindre generöst tilltaget. För dig innebär reservationen att det disponibla saldot på ditt bank- eller kreditkort kan minska med flera tusenlappar.

Undersök också hur biluthyrningsfirman ser på konceptet fri körsträcka. En viss körsträcka ingår normalt i priset, medan du sedan får betala extra för varje ytterligare kilometer. Med fri körsträcka utgår inga extra kostnader.

Jämförelser av bilarna

Biluthyrningsfirmorna är ofta ganska duktiga på att specificera sina bilar i detalj på sina webbplatser så att du får ett bra beslutsunderlag att utgå ifrån. Med denna information kan du jämföra bilarna, gärna med utgångspunkt från riktpriserna, för att hitta den hyrbil som dels uppfyller dina krav och behov på bästa sätt, och dels är billigast.