Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/grandcan/public_html/hyrbilar.net/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/grandcan/public_html/hyrbilar.net/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Biluthyrningsfirmor i jämförelse - Sixt - Avis - Budget | Hyrbilar.net

Jämför biluthyrningsföretagen med en sökning

Jämförelser kan vara tidsödande och tråkiga, särskilt om man inte vet om jämförelserna i slutändan faktiskt kommer att ge något mervärde. Vore det då inte smidigt att överlåta arbetet med jämförelser till någon som kan räkna ut de bästa alternativen på nolltid, till exempel en smart sökmotor? Det finns faktiskt flera stycken sökmotorer/jämförelsefunktioner på nätet som du kan använda för att spara både tid och pengar.

Så här fungerar en jämförelsetjänst för hyrbilar

Alla jämförelsetjänster för hyrbilar fungerar i princip på samma sätt. Först ska du göra några inställningar för att så att säga instruera mjukvaran att sortera hyrbilsföretagens erbjudanden på önskat sätt. I inställningarna fyller du i var du vill hämta upp din hyrbil, var du vill lämna den, datum för avhämtning respektive avlämning samt andra uppgifter som exempelvis din ålder och önskemål om biltyp.

Med alla uppgifter inmatade är det bara att klicka igång sökningen och invänta resultatet. Inom kort möts du av en lista med erbjudanden från ett antal hyrbilsföretag. Erbjudandena är ofta inledningsvis listade efter relevans, men du kan snabbt sortera erbjudandena efter exempelvis biltyp, bilpris och företagsnamn. För varje erbjudande får du detaljerad information om själva hyrbilen (antal passagerare, motorstorlek, extrautrustning, med mera) samt prisuppgifter för erbjudandet. För vissa sökmotorer/jämförelsefunktioner kan du även ta del av alla villkor för erbjudandet direkt, medan du för andra tjänster själv får söka reda på villkoren på de aktuella hyrbilsföretagens egna webbplatser.

Om du hittar ett erbjudande du är nöjd med kan du på vissa jämförelsetjänster boka hyrbilen direkt från sökresultatet, ofta även med möjliga tillval i form av exempelvis GPS, bilbarnstol och liknande. Du kan då även betala direkt på sidan. Det är en otroligt smidig lösning! För andra tjänster erbjuds ingen funktion för direktbokning varför du får besöka det aktuella företagets webbplats för att gå vidare.

3 världstäckande hyrbilsföretag

Inom biluthyrning tjänar man på att vara en stor aktör. Det kostar ju en del att köpa in bilar och ordna med kontor. Dessutom är varumärkeskännedomen viktig när det handlar om biluthyrning. Gemene man är mer bekväm med att hyra bil hos en välkänd aktör än ett företag man aldrig hört talas om. Idag finns tre världstäckande biluthyrningsfirmor, nämligen Avis, Hertz och Sixt. Dessa tre har ett nätverk som sträcker sig över nästan varje kontinent och har funnits i många år. Både Avis, Hertz och Sixt finns representerade i många orter i Sverige.

Avis

Avis är den största biluthyrningsfirman i världen. Sedan starten i Detroit 1946 har Avis varit synonymt med biluthyrning, särskilt vid flygplatser, järnvägsstationer och liknande. Avis finns idag i fler än 170 länder.
I Sverige har Avis en bra bit över 100 uthyrningskontor i över 80 städer. Det gör att man kan hitta ett Avis-kontor även i de lite mindre städerna runt om i landet. I storstäderna finns givetvis fler än ett kontor.

Budget

Budget är världstäckande inom hyrbilar. Läs mer om hyrbilar från Budget Budget startades i USA och har nu slagits ihop med Avis. De använder fortfarande både märkena men ibland har de kombinerade kontor. Budget har länge varit stora i USA men blir större och större i hela världen, även i Europa.

Hertz

Om Avis är den största biluthyrningsfirman i världen kommer Hertz inte långt efter. Hertz finns representerat i ungefär 150 länder och har över 8000 kontor över hela världen. Intressant är att Hertz grundades redan 1918, det vill säga långt före Avis.
Hertz var faktiskt före Avis med att etablera sig på den svenska marknaden. När bilboomen verkligen slog till i Sverige i början av 1960-talet var det Hertz som var nummer ett. Idag har Hertz cirka 200 kontor i Sverige. Till skillnad från andra biluthyrningsfirmor drivs alla Hertz-kontor av franchisetagare.
Sixt
Sixt är ett tyskt företag som funnits ända sedan 1912. Sixt är numera en global aktör, med över 4500 kontor i ungefär 100 länder. Förutom biluthyrning erbjuder Sixt även leasing för företag.
I Sverige har Sixt idag ungefär 125 biluthyrningskontor. Sixt specialiserar sig på bilar i det lite högre prissegmentet och har normalt ett större utbud av olika biltyper än Avis och Hertz.