Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/grandcan/public_html/hyrbilar.net/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/grandcan/public_html/hyrbilar.net/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Checklista när du hyr bil i sommar - tillval, försäkringar med mera!

Checklista när du hyr bil i sommar

Att hyra bil är ett bra sätt att skapa egna reseupplevelser på sommaren. En semester hemma i Sverige kan bli betydligt mer intressant och angenäm med tillgång till hyrbil och vid en semester utomlands i sommar är hyrbil ett perfekt verktyg för att kunna se annat än själva destinationen. Här är några saker att tänka på när du hyr bil i sommar.

Hyr bil hos kända biluthyrningsföretag

Det första du ska vara noga med är att bara hyra bil via kända biluthyrningsföretag. Genom att göra det minskar du risken att drabbas av onödiga och negativa överraskningar. De stora globala biluthyrningsföretagen bedriver sin verksamhet på samma sätt världen över och man har standardlösningar oavsett i världen du befinner dig. Lokala biluthyrare har förmodligen inte samma grundläggande regler på plats när det gäller din säkerhet och trygghet. På sajten hyrbilar.nu jämför du hyrbil enkelt hos de stora biluthyrningsföretagen.
Storlek, komfort och prestanda
Priset för en hyrbil korrelerar ganska så exakt med bilens storlek, komfort och utrustning. En tvådörrars bil med en begränsad prestanda och en förhållandevis lägre komfort är helt enkelt billigare än en femdörrars sedan med en mängd tillval. Prisskillnaderna kan vara relativt rejäla och det kan vara en god idé att verkligen fundera kring hur behovet ser ut.

Tillval – specialutrustning

Det finns alltid en mängd tillval du kan göra till din bokning. Några exempel är bilbarnstol, barnkudde, takbox, GPS, dragkrok och takräcke. Viktigt att komma ihåg är det kan krävas lite framförhållning för att biluthyraren ska ha tid och möjlighet att ordna med tillvalen.

Försäkringar och självrisker

Slutligen gäller det att du är helt på det klara med hur hyresavtalet ser ut, särskilt vad gäller försäkringar och självrisker. Många väljer att teckna till självriskreducering vid skadehändelser för att kunna uppleva en lite tryggare semester. Det kan vara ett klokt val, särskilt om du semestrar utomlands.